Boende i Xplorion får mobilitetstjänster genom EC2B

Om bara några veckor flyttar de boende in i LKF’s bilfria satsning Xplorion på Brunnshög. Genom EC2B-appen får de boende tillgång till cykelpool med flera olika typer av cyklar och en bilpoolsbil genom OurGreenCar. Här finns alla möjligheter till ett schysst, hållbart och smart vardagsresande utan att behöva äga egen bil.

Xplorion är ett innovationsprojekt med fokus på klimatsmarta lösningar. Huset, byggnadstekniken och levnadssättet är bra för klimatet, miljön, ekonomin och hälsan. Huset är utformat så att de boende alltid kan göra smarta mobilitetsval och är till exempel byggt så att du kan ta en lådcykel ända till din dörr för att kunna lasta av. Cykelgaraget har bred ingång med automatisk dörr, och är uppvärmt året runt. Här finns gott om cykelplatser, laddningsmöjligheter och även möjligheter att tvätta cykeln.

I fastigheten finns en lokal cykelpool som ingår i hyran med elcyklar, två elassisterade lastcyklar samt cykelkärror. Cyklarna bokas, låses och låses enkelt upp via EC2B-appen. Cykelpoolen sköts om av Klostergårdens Cykelservice, som kommer att se till att cyklarna alltid fungerar. Xplorion har en eldriven bilpoolsbil från OurGreenCar, där medlemskap ingår i hyran för dig som bor i Xplorion – man betalar endast användaravgift för det man kör.

EC2B kommer också att erbjuda prova-på-träffar för de boende, liksom ge möjligheterna till personlig resecoachning. – Vi ser fram emot att se de boende börja använda mobilitetstjänsterna, säger Björn Wendle, VD på EC2B. Med tiden kommer vi lägga till fler tjänster, till exempel hoppas vi snart kunna erbjuda försäljning av digitala kollektivtrafikbiljetter.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.