De första användarna har loggat in i EC2B-appen

I månadsskiftet februari-mars har de första användarna kunnat ladda ned och börja använda EC2B via mobilappen för Iphone och Andriod. Det är de boende i Riksbyggens Brf Viva i Göteborg som är först ut. De kan nu samlat få tillgång till de mobilitetstjänster som ingår i deras boende, inledningsvis cykelpool från GoRide och bilpool från Sunfleet. Via EC2B-appen får de nu också den helt unika möjligheten att köpa kollektivtrafikbiljetter från Västtrafik i en digital återförsäljarkanal.

Direkt i EC2B-appen genereras en digital kollektivtrafikbiljett som är giltig och viserbar i Västrafiks trafikområde och på samtliga typer av kollektivtrafikfordon. Vi är mycket glada att denna milstolpe är nådd och att vi tillsammans med vår samarbetspartner Smart Resenär för första gången i Sverige kunnat skapa denna digitala integration mot den offentliga kollektivtrafiken.

EC2B-tjänsten är inte bara mobilappen. Som en del av EC2B erbjuds de boende fria rådgivningsmöten med en mobilitetsexpert och vid varje inflyttningsetapp i Brf Viva ordnas mobilitetskvällar med introduktion till mobilitetstjänsterna. Det är uppskattat att kunna prova på elcyklarna och lära sig använda bilpoolsbilarna.

I dialog med de boende i Brf Viva bygger vi vidare på tjänsten och hoppas snart kunna berätta om ytterligare mobilitetstjänster i appen. Den lokala cykelpoolen som idag har elcyklar och ellådcyklar kommer under våren byggas ut med ytterligare elcyklar och förhoppningsvis även något ytterligare elfordon.

1 kommentar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] se gärna Riksbyggens pressmeddelande om Zbee-introduktionen i Brf Viva. Läs också vår tidigare nyhet om EC2B i Brf […]

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.