EC2B etablerar partnerskap med Spacetime

Trivector Traffics dotterbolag EC2B Mobility har valt Spacetime Communication som partner för utveckling och drift av digital plattform för EC2B-tjänsten. Detta ger EC2B möjligheten att via en digital mobilapplikation ge kunder och användare tillgång till alla delar av EC2B-tjänsten – paket av mobilitetstjänster, rådgivning och användarcommunity. Med tjänsten kan man både planera och betala för sina resor.

– ”Vi ser framemot att utveckla EC2B-tjänsten i nära samarbete med Spacetime” säger EC2B:s VD Björn Wendle. ”Med utgångspunkt i den redan befintliga reseplattformen hos Spacetime kan vi utveckla en digital tjänst som ger transport som tjänst anpassad för boende och verksamma i nya fastigheter.”

Först ut att använda EC2B-tjänsten blir boende i Riksbyggens Brf Viva i Göteborg, där första inflyttning är planerad till november 2018. Redan tidigare har tjänsteinnehållet testats på mobilitetsgruppen bestående av framtida boende i Viva, och inriktningen är att även fortsättningsvis utveckla EC2B i nära dialog med användarna.

EC2B Mobility AB är sedan 2017 ett helägt dotterbolag till Trivector Traffic AB. EC2B-tjänsten har utvecklats med stöd från flera olika finansiärer, däribland Trivector Traffic, Climate- KIC (en europeisk innovationsplattform), EU:s Horizon 2020 via projektet IRIS (www.irissmartcities.eu) och Naturvårdsverket.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.