Delningsekonomin växer inom många delar av samhället. Detta gäller även transportområdet. Alla vill ha tillgång till rörlighet, men idag måste det inte betyda att äga en egen bil. Sju av tio städer i Sverige har dessutom mål om att minska biltrafiken, och kan därför allt oftare minska på parkeringsnormen för nya bostäder, och verksamheter, om fastighetsägaren erbjuder t ex bilpool i hyran. Att bygga p-platser är ofta dyrt, så här finns stor besparingspotential för fastighetsägaren.

EC2B – easy to B, eller easy to be, erbjuder ett koncept för transport som tjänst kopplat till bostaden eller kontoret. Det innebär bekväm tillgång till flera olika mobilitetstjänster som kollektivtrafik, bilpool, lånecyklar, hyrbil, taxi etc, allt i samma erbjudande. Detta skapas i samarbete med de bästa befintliga mobilitetstjänsterna. För att få största nytta och genomslag ingår rådgivning, och ett community för medlemmar, som viktiga beståndsdelar i tjänsten.

– Vi ser en stor efterfrågan på denna typ av erbjudande som hjälper fastighetsägaren att spara parkeringsplatser, samtidigt som man ger de boende tillgång till ett attraktivt och hållbart transportkoncept, säger Björn Wendle, marknadschef på Trivector Traffic, som i inledningen tar en roll som VD för EC2B AB.

Konceptet har tagits fram under två års tid i ett innovationsprojekt med satsningar från Trivector Traffic, Climate-KIC (en europeisk innovationsplattform), och stöd från Future By Lund. För det fortsatta utvecklingsarbetet finns finansiering från EU:s Horizon 2020, Naturvårdsverket och Trivector Traffic.

– Det är mycket roligt att ett av våra innovationsprojekt nu knoppas av och blir ett eget bolag, säger Christer Ljungberg, VD för Trivector. Det blir ett kvitto på att vår satsning på innovation och framtid är rätt.

Redan i starten finns samarbetsavtal skrivna med LKF i Lund kring fastigheten Xplorion och med Riksbyggen kring Brf Viva i Göteborg, där EC2B kommer användas. EC2B har också samarbetsavtal med österrikiska Kapsch/Fluidtime kring IT-plattform.

Mer information:

  • Björn Wendle, VD EC2B AB, 010-456 56 09
  • Christer Ljungberg, VD Trivector AB, 010-456 56 01
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *