Fem snabba frågor med EC2B’s bilpoolsleverantör MABI

MABI Sverige AB ingår i Hedin Group och är ett av Sveriges största enskilda biluthyrningsföretag. Sedan ett antal månader är MABI EC2B’s bilpoolsleverantör, med bilar på plats på GoCo och Karlastaden. Vi passade på att ställa några frågor och fick en trevlig pratstund med marknadschef, Linnea Hammar.

Vad ser ni för fördelar med EC2B för användare och fastighetsägare?
För fastighetsbolagen är det helt klart en efterfrågad tjänst, att enkelt kunna erbjuda hållbar delbar mobilitet till sina hyresgäster genom en plattform/ett avtal i stället för flera. Att sammanföra olika aktörer och erbjuda smidigare lösningar för kunderna är framtiden.

Varför satsar MABI på delad mobilitet/bilpool?
Vi har delat våra hyrbilar sedan 1989 och vi är alltid nyfikna och framåtlutade i utvecklingen av vår tjänst, att än mer fokusera på tillgänglighet stärker MABIs position som en innovativ och progressiv aktör inom branschen.

Vad ser ni för fördelar med mobilitetsplånboken?
Det är supersmidigt för t.ex. arbetsgivare att premiera hållbart resande genom att allokera pengar för medarbetaren att nyttja. Det kan även vara så att bostadsrättsföreningar använder konceptet som en morot för de som väljer att inte hyra en p-plats att ha en stående bonus in i mobilitetsplånboken. Väldigt smart och förhoppningsvis hjälper det till i den beteendeförändring som krävs för att gå från eget ägande till delade fordon.

Hur tror du att framtiden för delad mobilitet ser ut?
På lång sikt så tror jag det kommer vara en självklarhet att inte äga en egen bil/cykel. Varför låsa sig till ett behov? Ibland behöver du en liten bil för korta sträckor, ibland räcker cykeln till och ibland en större kombi för hela familjen, då och då är behovet en transportbil.

Varför tror du att fastighetsägare satsar på delad mobilitet för sina boende?
Förmodligen är det ett hållbarhetsperspektiv man vill uppnå, men även möjligheten att vara en fastighet i framkant för medvetna hyresgäster. Det finns även stora kostnadsmässiga fördelar som gör att man har mycket att vinna på att få ner p-talet i sin fastighet.

 

Vill du veta mer om hur du också kan få bilpoolsbilar genom MABI och EC2B? Kontakta Anders Österlin, kommersiell chef, EC2B.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *