EC2B lanserar egen programvara med uppkopplade digitala cykellås

mobilapp

Nu lanserar EC2B sin egen programvara med tillhörande app, som gör det enklare för fler att resa hållbart genom att dela fordon med varandra. Det blir enklare att söka, boka och betala för det mobilitetsslag som kunder efterfrågar.

EC2B lanserade sin digitala tjänst redan 2019 och har nu tagit steget att bygga sin egen mjukvara. Under våren 2022 köptes MaaS-företaget Ubigos digitala tjänst vilken nu har utvecklats till en egen plattform för EC2B:s digitala tjänst.
Appen har, precis som tidigare, bokningsmöjligheter för cykelpool, bilpool och kollektivtrafik.

”Nu har vi själva möjlighet att utveckla programvaran vidare för att möta både marknadens, våra partners men framför allt våra användares behov”, säger Lennart Persson, CEO, EC2B.

Unika digitala uppkopplade cykellås
Istället för vanliga lås med nyckel, finns det nu uppkopplade digitala lås i EC2B:s cykelflotta. De smarta låsen, av märket LINKA, låses upp i appen via bluetooth. På så sätt behöver användaren aldrig komma ihåg en nyckel, utan låser och låser upp i sin smartphone.
EC2B är först med denna generation digitala lås i Skandinavien, vilket gör tjänsten helt unik. Låsen har dessutom flera funktioner som förhindrar stöld, exempelvis inbyggt larm och GPS.

Avtal med fler fastigheter och företag
Inom kort ska EC2B:s nya tjänst lanseras i fler fastigheter som företaget skrivit avtal med, även där med uppkopplade och smarta LINKA-lås.

”I takt med stigande energipriser och en hög inflation ser vi en ökad efterfrågan på cykelpoolstjänster. Dessutom är hälsoeffekterna av att cykla en riktig win-win”, säger Lennart.

Vill du veta mer?
Kontakta Caroline Ljungberg Toulson marknadsansvarig på EC2B.
caroline@ec2b.se
010-4565619

1 kommentar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Mer om ”Egen programvara med digitala uppkopplade lås”>> […]

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *