Nordens högsta hus får tillgång till mobilitetstjänster genom EC2B

För den som flyttar in i Nordens högsta hus, Karlatornet i Göteborg, finns goda förutsättningar att resa hållbart. I området Karlastaden, där Karlatornet är en del, kommer EC2B Mobility AB att leverera transport som tjänst, ”mobility as a service” där olika mobilitetstjänster, som bilpoolsbilar, hyrbilar och kollektivtrafik ingår i samma tjänst.

EC2B startades 2018 av Trivector Traffic som en del i ett stort europeiskt forskningsprojekt. Tjänsten har levererats sedan dess i Göteborg och i Skåne. Sedan ett år tillbaka börjar nu MaaS, mobility as a service, bli hett och eftertraktat globalt, och även i Sverige. Bolaget växer nu i snabb takt. Den senaste IPCC-rapporten pekar på delad mobilitet som en del av lösningen för klimatsmarta transporter.

– Under senare tid har EC2B tecknat avtal med flera fastighetsaktörer i Sverige. Och att nu få leverera till Nordens högsta byggnad, det av Serneke och Balder byggda Karlatornet, är en viktig milstolpe för oss, säger Lennart Persson, VD för EC2B.

Karlastaden kommer att ha 2000 lägenheter och, ca 4000 boende. De första boende i de lägre byggnaderna flyttar in under våren, och i Karlatornet flyttar de in i höst.

– Vi på Serneke upplever generellt en större efterfrågan på hållbara tjänster från våra hyresgäster. Samverkan med EC2B innebär att våra kunder får tillgång till det senaste inom hållbar mobilitet, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

Vi är glada över förtroendet att få bli mobilitetsleverantör för Sernekes och Balders imponerande projekt i Karlastaden och ser fram emot kommande samverkan.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *