Webbinarieserie: Så funkar mobilitet som tjänst med EC2B

I Sverige har vi idag mer parkeringsyta än bostadsyta. Samtidigt står en personbil i genomsnitt parkerad 95 % av tiden och tar värdefull plats. Mobilitet som tjänst (MaaS) har seglat upp som en viktig möjliggörare för att ställa om till ett transporteffektivt samhälle. Att hyra, dela eller låna fordon i stället för att själv äga dem är inte bara billigare för användaren, det är dessutom en viktig pusselbit i klimatomställningen. Hur går det till i praktiken? Hur ska man tänka som aktör och vad säger egentligen användarna?

Välkommen till en webbinarieserie om mobilitet som tjänst i tre delar.

Seminarierna är kostnadsfria och riktar sig främst till aktörer inom fastighetsbranschen, parkering och områdesutvecklare, men alla är välkomna att delta.

30 mars Del 1: Så funkar mobilitet som tjänst med EC2B

I del 1 får vi träffa EC2B:s vd Lennart Persson och Christer Ljungberg, grundare och styrelseordförande. Tillsammans berättar de mer om grunderna till EC2B, ger konkreta case och bjuder in till samtal och frågestund. Seminariet modereras av Johanna Brunge Grant, ansvarig partner & sales, EC2B.

Se inspelningen av webbinariet>>

28 april: Del 2: EC2B i praktiken – hur implementeras tjänsterna?

I del 2 går vi bakom kulisserna på ett av våra projekt och träffar Viktor Bakker, hållbarhetschef på GoCo, som berättar om processen att implementera mobilitetstjänster i GoCo-området. EC2B:s operativa ansvariga Sara Boije af Gennäs och mobilitetsexpert Caroline Ljungberg Toulson medverkar också och berättar om arbetet kring de praktiska delarna, samt vikten av beteendepåverkan och nudging. Programmet kommer att uppdateras med fler talare. Seminariet modereras av Johanna Brunge Grant, ansvarig partner & sales, EC2B.

Se inspelningen av webbinariet >>

26 maj Del 3: EC2B – så tänker användarna

I del 3 bjuder vi in Anders Törnkvist, en av de första användarna av EC2B i fastigheten Xplorion i Lund, som kommer att dela med sig av sina erfarenheter som privat användare. Genom Göran Smith, forskare och enhetschef på Mobilitet i transformation på RISE får vi även tar del av en färsk vetenskaplig artikel som undersöker EC2B-användarnas upplevelse på den första siten Viva i Göteborg. Vilka lärdomar kan vi dra? Seminariet modereras av Caroline Ljungberg Toulson, marknadsansvarig EC2B.

Se inspelningen av webbinariet >>

Mer information

Kontakta Johanna Brunge Grant, 010-456 56 88 eller Caroline Ljungberg Toulson, 010-456 56 19

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *